Hoe Paniflower zorgt voor kwaliteitsmanagement en kostenbeheersing

Als een van de grootste meelproducenten in België stond Paniflower voor operationele uitdagingen bij het beheren van de kwaliteit en het beheersen van de kosten. Paniflower levert voornamelijk aan industriële bakkers een variëteit aan commercieel meel, maar is ook een bron van premium meel voor kleinere, warme bakkers. Hoewel de productlijn beknopt is, heeft Paniflower te maken met een belangrijke wereldwijde grondstof – tarwe – die een zeer variabele prijs kan hebben. Ook, aangezien het bedrijf vijf molens in werking stelt, met een capaciteit om 1300 metrische tonnen meel per dag te produceren, zijn de kwaliteit en de consistentie essentiële zorgen.

De Objectieve software voor de uitvoering van de supply chain richtte zich op elk van de zorgen van Paniflower en leverde de mogelijkheid om de prijs en de kwaliteit snel en nauwkeurig te controleren. Met volledige traceerbaarheid en de mogelijkheid om de prestaties van de systemen te volgen en de magazijnen te beheren, heeft Paniflower nieuwe niveaus van efficiëntie en consistentie aan zijn processen toegevoegd.

 

Zichtbaarheid in een complex proces

De Objective Suite biedt tracking en tracing mogelijkheden, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en alle relevante gegevens op elk moment beschikbaar zijn voor de beoordeling. Bij het omgaan met tonnen meel is het beheren van de prijsvariabiliteit essentieel voor succes. Met de mogelijkheid om kostprijsberekeningen via Objective mogelijk te maken, heeft Paniflower de nauwkeurigheid verder verhoogd en gezorgd voor consistentie in het handhaven van de gewenste brutomarge.

Metriek om bruikbare context toe te voegen

Bovendien stelt Objective Paniflower niet alleen in staat om de productiecyclus nauwkeurig te bekijken, maar levert het ook KPI’s die de werking van de molen weerspiegelen. Deze KPI’s helpen Paniflower om gegevens te meten zoals:

  • Variatie in materiaalgebruik
  • Extractiepercentages, zoals totale commerciële, technische en freesrendementen
  • Grondstofinvloed op de winstgevendheid
  • Totale hoeveelheid gefreesd in tonnen
  • Totale efficiëntie van de apparatuur (OEE)
  • Gebruik

 

Dankzij Objective kunnen we de kostprijs en kwaliteit van onze producten gedetailleerd opvolgen 

– R. Verhé, Plant Manager

flower

 

Objective heeft ook het implementatieproces van de Objective Suite afgestemd op de specifieke behoeften van Paniflower. Om vertragingen in de productie te voorkomen, heeft Paniflower de Objective-componenten gefaseerd opgenomen, met een stapsgewijze toevoeging van functies.

Hierdoor kon Paniflower het hele productieproces efficiënt laten verlopen. De procesverbeteringen en het inzicht in de toegevoegde waarde van de productie zijn snel doorgevoerd en leveren een snelle ROI op door slimme oplossingen en de innovatieve aanpak van Objective. In het algemeen hielp Objective Paniflower om de kwaliteit, de consistentie en de kosteneffectiviteit van zijn productie te verbeteren, een recept voor blijvend succes in de toekomst.

Lees meer over ons werk met Paniflower en download deze case study om te zien hoe Objective resultaten oplevert. Om nog meer te weten te komen over hoe Objective uw productieproblemen kan oplossen, uw projecten kan verbeteren en u kan helpen uw doelstellingen te bereiken, neem dan contact met ons op om met een productexpert te spreken.

PLE: de essentiële factor voor het succes van de assemblage
PLE: de essentiële factor voor het succes van de assemblage

24/09/2021
Het belang van serienummerbeheer in de maakindustrie
Het belang van serienummerbeheer in de maakindustrie

24/09/2021
Kwaliteitsgarantie over uw gehele assemblage met instructies en inspecties
Kwaliteitsgarantie over uw gehele assemblage met instructies en inspecties

23/09/2021