PLE: de essentiële factor voor het succes van de assemblage

AUTOMATISEER UW MATERIAALTOELEVERING MET PLE

 

Met de Objective Production Logistics Engine (PLE) wordt het aantal manuele acties die uitgevoerd moeten worden voor het regelen van de productielogistiek sterk verminderd. PLE staat namelijk in voor de automatische verbinding tussen het MES en WMS-systeem. Hierdoor is het mogelijk om uw productie en logistiek zo efficiënt en rendementsvol mogelijk op elkaar af te stemmen.

Objective MES laat u toe om uw productieorders aan te maken en in te plannen. Dit is gekoppeld aan bepaalde logistieke flows die geconfigureerd kunnen worden naargelang de behoeften van uw bedrijf. Wanneer er bijvoorbeeld telkens een dag op voorhand voorraad gereserveerd moet worden en deze twee uur voor de productie start gepickt moet worden, kan dit in de software worden ingesteld en zorgt onze PLE ervoor dat dit automatisch gebeurt. Het voordeel van automatisch voorraad allocatie is dat het simpelweg niet meer vergeten kan worden.

PLE is een unieke en geavanceerde feature in Objective. Als u beschikt over een magazijn dat niet rechtstreeks in de omgeving van uw productie ligt, maar bijvoorbeeld verder aan de overkant van de straat, dan spreekt het voor zich dat u de voorraad van een volledige dag op voorhand in een tijdelijk magazijn dichtbij wilt stockeren. PLE kan gebruikt worden om de benodigde voorraad voor de geplande orders een dag op voorhand te reserveren en te laten picken naar een LPN buffer in Objective. De voorraad kan daarna in kleinere stukke van de LPN buffer naar de productielijn gebracht worden, ook dit  kan geconfigureerd worden. Deze instelling zorgt ervoor dat uw logistieke taken geoptimaliseerd worden.

 

 

 

 

 

 

SEQUENTIE/JIS/KITTING KARREN

Uw assemblageproces meer stroomlijnen? Dat kan met sequentie karren. Onze PLE neemt het samenstellen van sequentie karren voor zijn rekening. Het pickproces kan geoptimaliseerd worden en orders kunnen gegroepeerd worden waardoor er minder verplaatsingen nodig zijn, wat resulteert in tijdswinst. Onze PLE is zeer krachtig en essentieel om binnen de maakindustrie door te breken, want op deze manier kan u onze WMS automatiseren, optimaliseren en ten volle benutten. Deze combinatie maakt het mogelijk om pick karren en sequentie karren just in time (JIT) aan te leveren.  De PLE wordt aan de hand van bepaalde sleutelwaarden geconfigureerd, zoals kenmerken van een artikel, kenmerken van een productielijn, …. Door deze waarden zorgvuldig te kiezen kan elk proces gestroomlijnd worden.

 

JUST IN TIME (JIT) & JUST IN SEQUENCE (JIS)

Op assemblagelijnen is er vaak veel variatie in te assembleren producten. JIT zorgt ervoor dat een operator slechts moet zoeken in een beperkte set van onderdelen, gecombineerd met JIS zorgt dit er zelfs voor dat de operator niet meer hoeft na te denken over de volgorde en dus gewoon de volgende onderdelen kan nemen en assembleren.

KANBAN

 

Kanban is een principe waarbij er wordt gewerkt met dozen voorraad, meestal wordt het tweebakkensysteem toegepast. Hierbij gaat het typisch over grijpvoorraad. Dit zijn producten die steeds nodig zijn aan de assemblagelijn maar niet de moeite waard zijn om individueel te registreren, bijvoorbeeld een doos met schroeven. Door te werken met Kanban wordt er opnieuw veel tijd bespaard.

Binnen Objective kan deze voorraad theoretisch afgeboekt worden aan de hand van de orders en weten we wanneer nieuwe voorraad nodig is. Objective houdt permanent de niveaus van de voorraad in het oog en laat van zodra het niveau onder een bepaalde drempel valt nieuwe voorraad aanleveren. Als gebruiker kan u zelf het herbevoorradingsniveau instellen per artikel en locatie. Indien nodig kan er in Objective ook manueel aangeven worden wanneer nieuwe voorraad naar de lijn gebracht moet worden.

 

 

Kortom, door de PLE feature van Objective heeft u tal van voordelen. Alles wordt geoptimaliseerd, wordt JIT/JIS geleverd aan de assemblagelijn en het gebeurt volledig automatisch.

Wenst u meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op.