ScioTeq | Klantverhaal | Objective International

ScioTeq begon 35 jaar geleden als een spin-off van Barco’s televisie- en beeldschermactiviteiten met de ontwikkeling van de eerste robuuste monitor voor de marinemarkt. Binnen enkele jaren betrad de spin-off de luchtvaartsector en begon LCD-schermen te leveren voor gebruik in de luchtverkeersleidingsmarkt. Het bedrijf werd steeds sterker, nam het Amerikaanse Chromatics over en integreerde de grafische generatietechnologie van Chromatics in zijn beeldschermen. In 2015 werden de activiteiten van Barco Defense, Avionics and Training overgenomen door Esterline, dat in 2019 evolueerde naar ScioTeq. Tot op heden heeft ScioTeq een installed base van meer dan 285.000 visualisatieproducten wereldwijd. We zijn aan boord van meer dan 150 vliegtuigtypes, meer dan 100 scheepstypes en 50 types grondvoertuigen. Elke dag worden meer dan 80.000 vluchten gecontroleerd vanaf een ScioTeq Air-Traffic Control display. Als zodanig heeft ScioTeq zich gevestigd als leider in de ontwikkeling van op maat gemaakte producten in de meest veeleisende omgevingen, van luchtvaart tot luchtverkeersleiding, defensie en veiligheid. Hun klanten kunnen vertrouwen op tientallen jaren expertise, ondersteund door hoge kwaliteitsnormen en strenge industriecertificeringen. Hun doel? De wereld veiliger maken door middel van geavanceerde visualisatieoplossingen.

 

UITDAGING

 

  • Om de productie-uitdagingen aan te gaan en de concurrentie voor te blijven, hadden we een systeem nodig dat ons toelaat de productie op een digitale (papierloze) manier te plannen, te controleren en op te volgen.
  • Vermindering van de overheadkosten die gepaard gaan met administratieve fouten, niet-naleving van standaardprocessen, kwaliteitsproblemen,…
  • Gebruiksvriendelijke gebruikersinterface, laatste versie van de werkinstructies op het juiste moment beschikbaar voor de operator.

 

OPLOSSING

 

  • Om de omvang van het project te bepalen, vonden verschillende voorstudiesessies plaats bij ScioTeq.
  • De koppeling met onze ERP- en testsystemen, evenals de afstemming van Objective MES op onze huidige processen werd besproken tijdens wekelijkse analysesessies.
  • Na een korte testperiode ging Objective MES live op één van onze hoge runner lijnen.

 

 

“Bij ScioTeq hebben we nog een mooie toekomst voor ons, mede door de Objective MES integratie zal dit een succes worden.”

 

Tom Van Canegem, Manufacturing Manager

 

RESULTATEN

 

  • Werkinstructies, As-Built/BOM informatie, non-conformity logging,… alles is beschikbaar op de touch screens gebruikt door de operator.
  • Dankzij de link met ERP worden wijzigingen in het ontwerp, instructies en deadlines onmiddellijk gemeld aan operatoren en supervisors.
  • De beschikbaarheid van nauwkeurige real-time productiegegevens voor supervisors en QA-personeel resulteert in een snellere responstijd.

 

 

TRANSFORMEER JOUW BEDRIJF NAAR DE FABRIEK VAN DE TOEKOMST

Vraag een demo aan

Andere klantverhalen