Overwin de productie-uitdagingen van 2021 | Objective International

In 2021 hebben de fabrikanten verschillende goede redenen om ambitieuze doelen te stellen en positief te zijn over hun marktgroeivooruitzichten. Tegelijkertijd moeten ze hun investeringen verstandig prioriteren en hun activiteiten stroomlijnen om de complexiteit, de dubbelzinnigheid en de onzekerheid van de huidige markten effectief op te lossen, vooral in (post-)pandemische tijden. Degenen die erin slagen om nieuwe kansen te benutten en de uitdagingen op te lossen waar de meeste fabrieken vandaag de dag mee te maken hebben, zullen als marktleiders naar voren komen en aan het eind van het jaar winstgevend zijn.

Productie-uitdagingen

Om ten volle gebruik te maken van de overvloed aan productiemogelijkheden die de moderne technologie biedt en om uiteindelijk alle productiedoelstellingen voor 2021 te halen, moeten de fabrikanten nog vele hindernissen overwinnen:

1. Contactpunten verminderen om social distancing te garanderen

Het elimineren van papieren dossiers is een belangrijk gegeven bij social distancing die vandaag nodig is en in de toekomst zal blijven deel uitmaken van de dagelijkse routine. Papierloze oplossingen minimaliseren de behoefte aan contact met de werknemers aanzienlijk, met functies zoals digitale werkorders, OEE-dashboard monitoring, track en trace zichtbaarheid, toegang tot het systeem op afstand en gemakkelijk toegankelijke elektronische documentatie. Werknemers blijven veilig op afstand, waarbij sommigen op afstand kunnen werken.

 

2. Verbetering van de interne productieprocessen

Elke fabrikant wil zijn ROI verhogen, en een manier om dit te doen is door het verbeteren van de interne productieprocessen. Dit gaat ongetwijfeld gepaard met de invoering van een geautomatiseerd productiesysteem dat de omzetting van grondstoffen in eindproducten kan volgen en registreren.

 

3. Het versterken van de klantrelaties

Het belang van de klanten in het productieproces mag niet worden genegeerd en alle fabrikanten moeten ernaar streven hun relatie met de klanten te verbeteren door meer informatie over hen op te slaan. Opgeslagen informatie kan worden geanalyseerd en gebruikt om middelen beter te verdelen en relevante marktinformatie te produceren.

 

4. Inspelen op de toenemende vraag van de consument

De consumenten hebben in 2021 veel keuzemogelijkheden en het voldoen aan hun groeiende verwachtingen is een van de belangrijkste obstakels die de producenten moeten oplossen om concurrerend te blijven en hun marktdoelstellingen te bereiken. Automatisering kan helpen om deze uitdaging op te lossen door menselijke fouten tot een minimum te beperken en productielijnen effectiever te maken.

 

5. De productiviteit van de werknemers verhogen

Van de grootste productiefabriek tot een nederige werkplaats, bijna alle fabrieken worstelen met het tekort aan gekwalificeerd personeel in 2021. Fabrikanten hebben een productie-infrastructuur nodig die hen in staat stelt om de huidige omstandigheden te overwegen en hoe ze kunnen worden verbeterd om de arbeidsefficiëntie te verbeteren zonder de arbeidskosten te verhogen.

6. Het reactievermogen op de markt vergroten

Nu de verwachtingen van de klanten hoger liggen dan ooit, moeten de leveranciers snel en duidelijk kunnen reageren op onverwachte stijgingen van de vraag. Als dat niet lukt, kan dat ertoe leiden dat klanten elders gaan kijken.

 

7. Maximalisering van de bedrijfskosten

Afval, herverwerking en schroot kunnen een enorm effect hebben op de bottom line van elke fabrikant. Om het gebruik van activa te optimaliseren en de best mogelijke ROI te garanderen, is het belangrijk om de kosteninformatie op de juiste manier te verzamelen om strategische beslissingen te helpen nemen.

 

8. Minimalisering van de stilstandtijd

Productieonderbrekingen, hetzij door onvoldoende voorbereiding, hetzij door het slecht functioneren van machines, zijn in het verleden de zwakte van veel fabrieken geworden. Daarom gebruiken steeds meer fabrikanten nu krachtige softwarehulpmiddelen om inefficiëntie te verminderen en problemen te repareren voordat ze in grote problemen veranderen.

 

9. Schaalverdeling op het juiste moment

Te vroeg of te laat schalen kan verwoestende gevolgen hebben voor de producenten, maar het is verre van eenvoudig om het juiste tijdstip te bepalen. Het doel is om te weten hoe het met de geproduceerde goederen gaat, wat alleen mogelijk is met een oplossing voor het beheer van de levenscyclus van het product.

 

10. Behoud van de juiste voorraden

Het kan moeilijk zijn voor fabrikanten om te allen tijde het juiste niveau van de voorraad te handhaven, met name bij het handmatig verwerken van voorraden. Gelukkig kan het bijhouden van voorraden aanzienlijk worden vereenvoudigd met behulp van de juiste technische oplossing en geavanceerde analyses.

MES als oplossing

Om de hierboven genoemde productie-uitdagingen aan te pakken en de efficiëntie te verhogen, hebben veel toekomstgerichte fabrikanten al een MES (Manufacturing Execution System)-oplossing gekozen.

Een MES is een informatiesysteem dat tot doel heeft complexe productieprocessen en datastromen te verbinden, te bewaken en te controleren om de productieoutput te verbeteren en een succesvolle uitvoering van alle productieactiviteiten te garanderen. Het kan outputgegevens rechtstreeks uit het SCADA- of PLC-systeem verzamelen en volledig integreren met het ERP-systeem en de computerapparatuur, waardoor het een volledig beeld geeft van de fabrieksvloer en het helpt fabrikanten ook om zijn operationele efficiëntiedoelstellingen (OEE) te bereiken.

Objective MES is een modern MES dat is ontwikkeld om fabrikanten te helpen bij het optimaal beheren van operators en machines en om hen te helpen de prestaties en kwaliteit in real time te analyseren. Bij de implementatie van de Objective MES is dit mogelijk:

  • Hoge complexiteit in productie en logistiek efficiënt en gemakkelijk beheren van hoge variabiliteit en lage productievolumes.
  • Eilanden met informatie die wordt gegenereerd door systemen van eigen bodem uit te roeien zonder hulp of ongelijksoortige systemen die niet geïntegreerd zijn.
  • Zorgen voor transparantie en traceerbaarheid door eenvoudig te ontvangen documentatie die ervoor zorgt dat compliance tot het verleden behoort.
  • Integreer gegevens met machines en systemen om realtime materiaal en mogelijke vertragingsupdates te leveren.
  • Standaardiseer cruciale processen om te voorkomen dat problemen met oude systemen niet worden onderhouden en dat systeemeigenaren afwezig zijn.
  • Bewaak en identificeer de hoofdoorzaak van kwaliteitsproblemen voor een snelle oplossing en verminder de kosten van het niet voor de eerste keer goed doen van de zaken.
  • Vermijd lijn- en operatorverwarring met het traceren/labelen van unieke lijnspecificaties.

 

Door het implementeren van de Objective MES software kunnen alle fabrikanten die zeer grote productiedoelen hebben in 2021 de talrijke productieverstoringen die hen in de weg staan overwinnen en ervoor zorgen dat ze altijd het juiste product leveren, op het juiste moment en op de juiste locatie.

Objective is de expert in gecombineerde MES- en WMS-toepassingen en -diensten voor de optimalisatie van productie- en logistieke processen, waarbij één enkele oplossing voor een volledig geïntegreerd productie- en magazijnmanagementsysteem wordt geleverd. Deze gate-to-gate oplossing stelt alle Objective-klanten in staat om aan hun prioriteiten te voldoen, variërend van het beheersen van de productie en systeemtransparantie tot het verbeteren van de operationele efficiëntie en het genereren van relevante gegevens om de winstgevendheid van het bedrijf te verbeteren.

Lang verhaal kort: fabrikanten moeten zich richten op het overwinnen van de verschillende wegversperringen die hen kunnen verhinderen hun doelstellingen in 2021 te bereiken. Om deze hindernissen te overwinnen, moeten fabrikanten sterk overwegen om een Manufacturing Execution System-oplossing zoals Objective MES te implementeren om volledig zicht op de fabrieksvloer te krijgen en alle operationele efficiëntiedoelstellingen te halen.

Meer over onze MES/WMS oplossingen?

Ga naar onze oplossingen