Veilig, efficiënt en papierloos produceren | Objective

Als gevolg van de gezondheids- en veiligheidsproblemen tijdens de Coronaviruspandemie hebben veel fabrikanten hun activiteiten gepauzeerd of verminderd. Stilleggingen zijn moeilijk voor elke industrie, maar voor fabrikanten betekent het starten en stoppen van hun complexe productieprocessen veel meer dan het omdraaien van een schakelaar.  En hoewel de vertraging uitdagingen met zich meebrengt, brengt het opstarten van een back up onzekerheid met zich mee, inclusief het risico dat werknemers ziek worden. Een manier om dit risico tot een minimum te beperken is het toepassen van een papierloos systeem voor het beheer van de dagelijkse productie.

Bij een papierloos systeem wordt technologie gebruikt om alle aspecten van de productie te beheren, van logistiek management tot productieplanning en alle processen daartussenin. Door het digitaliseren van het productiebeheer kunnen fabrikanten de technologie volledig benutten, voor meer veiligheid en veerkracht in reactie op rampen en zorgen voor de volksgezondheid.

Papierloze systemen maken social distancing mogelijk

Het elimineren van papieren dossiers is een belangrijk onderdeel van het soort sociale distantie dat vandaag nodig zal zijn en morgen deel zal gaan uitmaken van de normale routine. Papierloze systemen verminderen de behoefte aan interactie met werknemers aanzienlijk, met functies als digitale werkorders, OEE-dashboardrapportage, track & trace-zichtbaarheid, toegang tot het systeem op afstand en gemakkelijk toegankelijke elektronische documentatie. Werknemers blijven veilig op afstand, waarbij sommigen op afstand kunnen werken.

Papierloze systemen helpen winkelvloeren om contactpersonen en fysieke contactpunten te vermijden. De systemen kunnen de status van de werknemers volgen om de juiste protocollen voor afstand en toegangsbeperkingen voor werknemers te ondersteunen met behulp van software voor personeelsbeheer.

Communicatie is eenvoudiger door middel van uitgebreide papierloze systemen en de zichtbaarheid neemt toe, zodat de samenwerking zich kan richten op vooruitgang in plaats van te zorgen dat het papierwerk correct is en in de juiste handen is. Werknemers kunnen op een veilige afstand blijven, waarbij aan kritische functies wordt voldaan.

Verminder menselijke fouten of fouten door papierwerk

Papierloos productiebeheer helpt uw bedrijf ook om stappen te vermijden waar fouten kunnen worden gemaakt. Met een papierloos systeem kunnen fabrikanten taken automatiseren, waardoor menselijke interactie en fouten worden voorkomen. Maar een geautomatiseerd systeem kan ook de nauwkeurigheid van de gegevens verhogen, omdat de informatie wordt gecentraliseerd en er bepaalde limieten kunnen worden gesteld aan de invoer om het risico op fouten van de operator te verminderen.

Het bijhouden van papieren dossiers kan ook duur zijn, verspilt natuurlijke hulpbronnen en vereist fysiek beheer en ruimte.

 

Verbeter de efficiëntie van de fabriek door zichtbaarheid en consistentie

Een papierloos systeem lost ook problemen op in de hele levenscyclus van de productie en de toeleveringsketen en ondersteunt de geavanceerde planning, de traceerbaarheid van producten, het picken in het magazijn en nog veel meer. Meer dan alleen het digitaliseren van informatie en records, maken papierloze systemen een automatische en responsieve routering mogelijk. Capaciteitsplanning kan ook worden ondersteund, met een taakgestuurd systeem voor toegang op afstand en andere functies voor personeelsbeheer.

De zichtbaarheid van de papierloze systemen zorgt voor een volledige traceerbaarheid van elke productstap. Zichtbaarheid betekent dat u altijd de status van uw productie kent, en in tijden van onderbreking vertaalt dit zich in een eenvoudigere schaalvergroting of -verkleining. En omdat deze volledige zichtbaarheid zich uitstrekt tot de volledige supply chain, ziet u gate-to-gate vanaf de inkomende voorraad tot aan de uiteindelijke verzending.

Als u alles ziet, kunt u plannen wat er op de weg komt. Van het reageren op voorraadonderbrekingen tot het instellen van kwaliteitscontrolelimieten en de mogelijkheid om analyses, inzichten en kwaliteitsrapporten aan te boren, kunt u uw gegevens aan het werk zetten.

De productievloer van vandaag is veranderd. Werknemers moeten afstand houden, maar dat betekent niet dat u productiviteit en productieniveaus moet opofferen om de veiligheid te behouden. Combineer sociaal afstand nemen en werknemersstatusmanagement met de automatisering en digitalisering van een papierloos systeem en realiseer veiligheid en resultaat.

De enkelvoudige systeemoplossing van Objective maakt de weg vrij voor een veerkrachtige productie.  Objective verwijdert effectief touchpoints en lost veel voorkomende problemen op met het stoppen en herstarten van de productie, ongeacht de reden van de pauze.

Het is gemakkelijk te zien hoe Objective resultaten oplevert. Onze productdemonstraties en onsite proof of concept tests kunnen buiten de klantlocaties worden uitgevoerd, zonder dat Objective-medewerkers ter plaatse hoeven te zijn. Demonstratie op afstand bespaart tijd, houdt uw medewerkers veilig en is gewoon een andere manier waarop Objective u kan helpen naar succes te navigeren.

Lees meer over hoe Objective de papierloze enkelvoudige systeemoplossing is om u te helpen uw medewerkers veilig te houden en de algehele productiviteit en efficiëntie te verhogen. Neem vandaag nog contact met ons op.