MES software voor productie en logistiek | Objective

MES voor productie en logistiek

Wilt u het maximum uit uw productieapparaat halenDit kan met Objective MES (Manufacturing Execution System). Vertrek vanuit een gedetailleerd planbord, stuur operatoren en machines optimaal aan en analyseer real-time de performantie en kwaliteit 

Stoom uw bedrijf klaar voor industry 4.0

Veiligheid en kwaliteit zijn belangrijke aspecten binnen een bedrijf. U moet voldoen aan nationale en internationale wetten en richtlijnen. Daarnaast is er ook nog de groeiende invloed van de afzetmarkt. Elk bedrijf wil (produceren)/werken op de meest efficiënte wijze, wil topkwaliteit garanderen, kleine reeksen betaalbaar houden, snel grote volumes halen, duurzaam ondernemen,… en daar precies biedt Objective MES een enorme toegevoegde waarde. Met onze software maakt u van deze uitdagingen opportuniteiten die uw organisatie klaarstomen voor Industry 4.0/de fabriek van de toekomst.

 

MES creërt toegevoegde waarde voor:

 • Optimalisatie van uw productiviteit
 • Snelheid en flexibiliteit naar klanten toe
 • Kwaliteitsborging en -verbetering
 • Efficiëntie van machines en mensen
 • Gebruik van energie en utilities
 • Vermindering van WIP, stock, afval, scrap en rework
 • 100% productveiligheid en – traceerbaarheid
 • Papierloze productie: minder fouten, hogere efficiëntie

Advanced planning en scheduling: zet uw resources optimaal in

Door het gebruik van Objective MES zal de werksituatie en werkorganisatie op ingrijpende wijze geoptimaliseerd worden. Papierloos werken wordt mogelijk. Papierwerk en fouten worden vermeden door de gegevens rechtstreeks via het operatorscherm te loggen.

Er is een specifieke aanmelding per operator met bepaalde rechten en functionaliteiten. Op de Objective schermen wordt enkel relevante informatie getoond voor de aangemelde operator. De automatisch geregistreerde data wordt verzameld in een centrale database. Zo vermijdt u geïsoleerde, weinig zeggende informatie. U ziet op elk moment de status van de productie en komt zo tot een optimale planning en efficiëntie.

Met de planningsmodule van Objective MES maakt u manueel of automatisch een efficiënte productieplanning waarbij rekening wordt gehouden met de beschikbaarheid van machines, middelen en mensen.

De automatische scheduler gaat op basis van algoritmes een planningsvoorstel genereren dat het meest in lijn ligt met de vooropgezette KPI’s. Eenmaal de optimale planning bereikt is, worden bewerkingen vrijgegeven naar de werkvloer en verder real-time opgevolgd in het planbord.

 

Real-time monitoring van uw productieperformantie, machinestatus en kwaliteit

Eén van de kerntaken van Objective MES is de real-time supervisie en beheer van de performantie van de productieafdeling. Alle relevante productiedata en -informatie wordt gecapteerd, verwerkt en gevisualiseerd via dashboards.

Naast het vaststellen van de performantie van het productieproces is ook de analyse van de prestatieverliezen een echte meerwaarde. Objective MES biedt daarvoor handige Pareto analysefuncties die toelaten via diverse invalshoeken in te zoomen op de storingen en onderbrekingen. Uiteraard laat Objective MES ook toe om kwaliteitsgegevens te capteren en te analyseren.

Kortom: Met Objective MES krijgt u éénduidige en correcte informatie over KPI’s zoals opbrengst, rework, cyclustijden, OEE, oorzaken van machinestilstanden, materiaalverbruiken, efficiëntie van operatoren,… Zo benchmarkt u op elk moment de performantie ten opzichte van referentiecijfers.

 

Objective WFM

Als uw bedrijf produceert en/of zijn eigen logistieke operaties verzorgt, is integratie van deze domeinen met uw ‘workforce management’ van cruciaal belang. Objective WFM kan geïntegreerd worden met uw productie management en bezorgt u tal van voordelen:

 • Correcte registratie en validatie van werktijden
 • Optimalisatie van personeels- en capaciteitsplanning in functie van het voorziene werk
 • Juiste toewijzing van jobtijden aan productieorders en logistieke taken
 • Eenvoudige toegang van uw personeel tot hun persoonlijke tijdsregistratiegegevens
 • Effectief toegangsbeheer
 • Veilig bezoekersbeheer

De combinatie Objective MES en WFM laat u toe exacte tijden op productieorders te registreren zodat u een nauwkeurige productierapportage en een correcte nacalculatie kan realiseren. Door vergelijking van normtijden voor specifieke jobs kunt u ook ongefundeerde afwijkingen nagaan en bijsturen waar nodig.

Objective WFM kan zowel met Objective MES als WMS geïntegreerd worden. Samen vormen deze software-oplossingen de Objective suite, een allesomvattend operationeel beheer van personeel, productie en logistiek: de ultieme stap in het streven naar Operational Excellence.

MES & WMS: Eén geïntegreerde totaaloplossing

 

Het juiste product op het juiste moment op de juiste locatie… Het klinkt eenvoudig maar dat is het niet. Hoe stuurt u uw productie en logistiek efficiënt en geïntegreerd aan?

Hier maakt de Objective-suite het verschil. In 1996 zijn we, als één van de enigen in Europa, gestart met het ontwikkelen van een best-of-breed MES en WMS oplossing. Nu, 25 jaar later, is Objective door de vele implementaties, de uitgebreide functionaliteiten en de opgebouwde marktkennis de uitgelezen partner om uw bedrijf te sturen naar ‘logistics & manufacturing excellence’. Met Objective WMS & MES wordt uw supply chain de grootste troef binnen uw organisatie.

Transformeer uw bedrijf

Vraag een demo aan