De komst van Objective Academy - Objective International

De komst van Objective Academy

Begin 2020 kwam het idee om de klassikale trainingen over de Objective functionaliteiten te digitaliseren en om de overschakeling naar e-learning te maken. Op deze manier werd er een groot voordeel gecreëerd voor de werknemers en partners die een hun kennis willen verruimen over onze software. Nu kunnen zij meteen, op eigen tempo en wanneer het past binnen hun planning, een online training volgen.

Na een vergelijkende studie werd een platform geselecteerd en werd het bestaande cursusmateriaal op de nieuwe e-learning tool aangebracht. In deze digitale omgeving heeft elke student het lesmateriaal aan slides en oefeningen ter beschikking op eender welk moment. Het e-learning platform werd ingewijd als onze officiële ‘Objective Academy’ en werd ter beschikking gesteld van alle werknemers op 1 september 2020.

Langzaam maar zeker wordt de content uitgebreid met tal van slides, documenten en filmpjes met ingesproken teksten. Ondertiteling is ook aanwezig voor wie het nodig heeft. Verder worden er geanimeerde filmpjes gemaakt om de basis van de moeilijkere concepten op een visuele en eenvoudige manier uit te leggen.

Op dit moment zijn we bezig met de implementatie van certificeringsopdrachten in de virtuele omgeving. Na het slagen in de test van een bepaalde cursus, zal het voor de student mogelijk worden om een digitaal certificaat te verkrijgen. Zo kunnen we niet alleen werknemers, maar ook partners van Objective meetrekken in het e-learning traject. Een werk van lange adem dus, maar zeker de moeite waard om zoveel mogelijk kennis te delen en ter beschikking te stellen.

  • Joke Serroels
  • Software Test Engineer
  • 24/11/2020