WMS voor productie en logistiek | Objective International

WMS voor productie en logistiek

Kwaliteit, traceerbaarheid, visibiliteit en rapportering vormen de 4 pijlers van Objective WMS voor de procesindustrie en maakindustrie. Optimaliseer uw logistieke processen, van poort tot poort, benut de ruimte optimaal en wees op elk moment 100 % zeker van uw stock en kwaliteit. Uw klanten zijn ook tevreden: zij krijgen steeds de juiste bestellingen, op het juiste moment, op de juiste plaats aangeleverd.

Logistieke excellentie in de procesindustrie en maakindustrie

Maak logistieke organisatie de troef van uw bedrijf. Ervaring leert ons dat de ROI van een Objective WMS implementatie niet langer dan anderhalf jaar bedraagt. Vanaf dan loopt de teller in uw voordeel. Objective WMS stelt u in staat om ‘excellent’ te zijn op logistiek vlak. Door een betere benutting van uw magazijn, mensen en middelen, helpt Objective WMS u kwantificeerbare voordelen te realiseren, zoals (cijfers op basis van gerealiseerde projecten):

 • Tijdsreductie voor gegevensinput van 75%
 • Volumestijging van 8% met 27% minder manuren
 • Verhoging van de productiviteit met 22%
 • Vermindering van Work in Progress met gemiddeld 32%
 • Voorraadreductie met 30%
 • Daling foutpercentage met 80%
 • Leverbetrouwbaarheid van minstens 96%

Kwaliteitsgarantie met hoofdletter K

Kwaliteit is cruciaal in de proces- en maakindustrie. De wetgeving is zo streng dat een sluitende kwaliteitscontrole noodzakelijk is om uw klanten te verzekeren dat contaminatie (haast) uitgesloten is. Bij binnenkomst worden de grondstoffen bemonsterd, gekeurd en voorzien van een uniek volgnummer. Per product is vastgelegd welke ingangscontroles uitgevoerd moeten worden. De resultaten van deze controles worden opgenomen in de kwaliteitsmodule van het WMS-systeem. Zo krijgt u een sluitend kwaliteitssysteem en krijgt u real-time een inzicht op de kwaliteitsstatussen.

Real-time traceerbaarheid en internationale standaarden

Objective WMS voldoet aan de GS1 norm en is conform de internationale standaarden zoals BRC, FDA, HACCP, GMP, 21CFR11, General Food Law (GFL),…

Via het scannen van de GS1-barcode wordt alle nodige informatie uitgelezen. Dit vermindert de foutenlast en verhoogt de snelheid bij ontvangst. Door deze real-time registratie van alle voorraadbewegingen in het magazijn wordt de lot-genealogie automatisch opgebouwd. Ook stelt Objective WMS u in staat om de aan-, door- en afvoer van uw productie te stroomlijnen (material management). Eventuele recalls worden zo scherp afgebakend, waardoor de impact en de kosten tot een minimum beperkt worden. Alles wordt ook steeds perfect afgestemd op basis van de reëele voortgang en de beschikbare WIP ruimte.

Het gebruik van Objective WMS & MES stelt u in staat om een volledig sluitende traceerbaarheid van de supply chain, van poort tot poort, te garanderen. U heeft ook steeds een 100% correct voorraadbeeld. Wat er voor zorgt dat u geen onnodige/onjuiste items moet bijbestellen. Daar bovenop krijgt u ook een duidelijk beeld op de voorraad. Zijn alle artikelen waarvan u denkt dat het snellopers zijn ook effectief ook snellopers? Dit kan makkelijk achterhaald worden in Objective WMS.

Adequate rapportering en analyse

Als manager of supervisor in het magazijn wilt u in één oogopslag weten hoe de zaken ervoor staan:

 • Of uw organisatie de actuele werkbelasting aan kan.
 • Of er mensen en middelen zijn die u opnieuw moet alloceren.
 • Of er leveringen zijn die u voorrang moet geven.

Door de uitgebreide rapporterings- en analysemogelijkheden van Objective WMS krijgt u éénduidige en correcte informatie over KPI’s zoals verwerkte volumes, efficiëntie van de medewerkers, correcte en tijdige leveringen, pickfrequentie van artikelen. Zo kan u op elk moment uw performantie benchmarken ten opzichte van referentiecijfers.

 

Objective WFM

Als uw bedrijf produceert en/of zijn eigen logistieke operaties verzorgt, is integratie van deze domeinen met uw ‘workforce management’ van cruciaal belang. Objective WFM kan geïntegreerd worden met uw logistiek management en bezorgt u tal van voordelen:

 • Correcte registratie en validatie van werktijden
 • Optimalisatie van personeels- en capaciteitsplanning in functie van het voorziene werk
 • Juiste toewijzing van jobtijden aan productieorders en logistieke taken
 • Eenvoudige toegang van uw personeel tot hun persoonlijke tijdsregistratiegegevens
 • Effectief toegangsbeheer
 • Veilig bezoekersbeheer

De combinatie Objective WMS en WFM laat toe om werktijden ondubbelzinnig toe te wijzen aan orders zodat u alle logistieke kosten in kaart heeft voor een accurate kostencalculatie. Zo kan u de efficiëntie van uw mensen en middelen perfect inschatten.

Objective WFM kan zowel met Objective WMS als MES geïntegreerd worden. Samen vormen deze software-oplossingen de Objective suite, een allesomvattend operationeel beheer van personeel, productie en logistiek: de ultieme stap in het streven naar Operational Excellence.

MES & WMS: Eén geïntegreerde totaaloplossing

Het juiste product op het juiste moment op de juiste locatie… Het klinkt eenvoudig maar dat is het niet. Hoe stuur je jouw productie en logistiek efficiënt en geïntegreerd aan?

Hier maakt de Objective-suite het verschil. In 1996 zijn we, als één van de enigen in Europa, gestart met het ontwikkelen van een best-of-breed MES en WMS oplossing. Nu, 20 jaar later, is Objective door de vele implementaties, de uitgebreide functionaliteiten en de opgebouwde marktkennis de uitgelezen partner om jouw bedrijf te sturen naar ‘logistics & manufacturing excellence’.

Met Objective WMS & MES wordt jouw supply chain de grootste troef binnen jouw organisatie.

Transformeer uw bedrijf

Vraag een demo aan