De Slimme Voedselfabriek
WEBINAR DETAILS:
Opgenomen webinar (27 mei 2021)
Gesproken taal: Engels
WEBINAR PRESENTATORS:
Lieven Vermeiren
Delivery Director bij Objective International
Allard Vervoort
Project- en Informatiemanager bij bakkerij de Paauw
Het is van cruciaal belang om een evenwicht te vinden tussen het begeleiden en bijstaan van operators en het verzamelen van gedetailleerde track & trace informatie. Veel bedrijven registreren kwaliteitsinformatie administratief met als enkel doel te voldoen aan voedselveiligheidsvoorschriften. Voor een MOM-systeem wordt de juiste balans gevonden wanneer een operator moeiteloos wordt geholpen en door het proces wordt geleid, terwijl alle kwaliteits- en track & trace-informatie in real-time op de achtergrond wordt vastgelegd. De implementatie van een analoge fabriek naar een slimme voedingsfabriek stelt klanten in staat om hun best practices te waarborgen en te verbeteren in een systeem dat operatoren graag gebruiken.
Bij Objective proberen we deze “perfecte flow” te creëren waarin logistiek naadloos samenwerkt met de productie. De plaats waar logistiek en productie elkaar ontmoeten wordt vaak gezien als een grote uitdaging voor MOM systemen. Hoe voorkom je stock break? Hoe slaat u niet te veel voorraad op WIP? Hoe beheert u restanten? Voor Objective zijn deze uitdagingen in principe out of the box configuratie aangezien beide beheerd worden in dezelfde software suite.
Deze webinar zal een voorbeeld tonen van hoe een operator moeiteloos geholpen en begeleid kan worden bij het aanmaken van een premix, terwijl alle essentiële kwaliteitsinformatie op de achtergrond wordt opgevangen. Het zal een goed beeld geven van hoe ERP-stamgegevens en machinegegevens tot leven zullen komen ten voordele van de operator.
Leer hoe een stock-break-detector kan helpen bij de planning en welke impact een ontvangstkwaliteitscontrole kan hebben in de productie.
Tot slot wordt deze webinar afgesloten met een testimonial van een van onze klanten, industriële bakkerij de Paauw. In 2018 implementeerden zij het Objective MES & WMS systeem, wat hen hielp om succesvol te voldoen aan de toenemende eisen van audits door certificatie-instellingen.