Seriematig productbeheer vereenvoudigd | Blog | Objective International

Fabrikanten die veel unieke onderdelen of eindproducten verwerken die bestaan uit dure afzonderlijke componenten, kunnen worstelen met de complexiteit van het beheer en de opvolging van onderdelen tijdens de productiecyclus en daarna. Serienummerbeheer is een effectieve manier om componenten en eindproducten te traceren, waardoor de productie inzichtelijker wordt en de efficiëntie toeneemt. Serieel beheer is een cruciaal onderdeel van een Manufacturing Execution System (MES) of Warehouse Management System (WMS). Het kan worden aangepast om onderdelen en producten gedeeltelijk of volledig te traceren, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf.

Video: serienummering in de Objective software

 

Voordelen van Inventory Serial Number Traceability

Serienummers bieden een systeem aan voor het volgen en traceren van artikelen in de toeleveringsketen. Naarmate de activiteiten groeien en de toeleveringsketens complexer worden, worden fabrikanten uitgedaagd om een grotere efficiëntie te vinden. De traceerbaarheid van serienummers helpt bij het optimaliseren van het voorraad- en productiebeheer door het verminderen van het onbekende en het verschaffen van toegankelijke inzichten.

 

Zichtbaarheid

Het kennen van de hoeveelheid productinventaris en het complete traject van componenten en artikelen maakt efficiënte groeperingen en andere productie- en productbeheertaken eenvoudiger. Aangezien het beheer van serienummers de mogelijkheid biedt om goederen te volgen tussen de magazijnen, in uitvoering, in de voorraad van een fabrikant en in het veld.

Volledige en nauwkeurige geschiedenissen

erieel beheer optimaliseert de traceermogelijkheden omdat het een geïntegreerd proces vereist. Inventarisatiecontrole is nauwkeuriger omdat één enkele database meerdere ontkoppelde databases kan vervangen. Zichtbaarheid en traceerbaarheid helpen ook om andere variabelen, zoals vervaldata, nauwkeuriger te beheren. Met deze zichtbaarheid en nauwkeurige geschiedenis van de productlevenscyclus en de voorraad kan ook een grotere efficiëntie in het orderverzamelen en verzenden worden bereikt.

Gestroomlijnd Warehouse Management

Het bijhouden van serienummers kan ook helpen om de groeiende magazijnactiviteiten beter te beheren. Zakelijke magazijnen hebben veel bewegende delen en om de productiviteit en efficiëntie op peil te houden, is het noodzakelijk dat het beheer van de serienummers inzichtelijk is en gecontroleerd wordt. Door het toenemende gebruik van mobiele technologie voor het beheer van voorraden kunnen nauwkeurigheid en zichtbaarheid gemakkelijker worden geïntegreerd in systemen. Serienummerbeheer is niet alleen het verzamelen van gegevens, maar het benutten van de informatie voor productiviteit en andere voordelen.

 

Post-sales

Terwijl het beheer van serienummers de deur opent voor aanzienlijke procesverbeteringen en efficiëntie binnen de productieomgeving, strekken de voordelen van zichtbaarheid en tracering zich ook uit tot de levenscyclus van producten na de verkoop. Van garantiebeheer tot het vervangen van onderdelen en componenten maakt serieel beheer het traceren en lokaliseren van artikelen eenvoudig. Complexe toeleveringsketens en de groeiende globalisering van de markt maken snel en efficiënt onderdelen- en artikelbeheer tot een prioriteit. Seriebeheer helpt fabrikanten en verkopers waarde te bieden aan klanten lang na de eerste verkoop.

 

Voordelen van MES en WMS

Serienummers zijn echter slechts stukjes data. Zonder het juiste systeem om de informatie te verzamelen, te organiseren en er toegang toe te geven, hebben serienummers weinig waarde. MES- en WMS-systemen helpen deze gegevens te ordenen, zodat bedrijven de meeste waarde aan hun gegevens kunnen ontlenen. Deze systemen kunnen items volgen met behulp van verschillende methoden, van RFID tot het handmatig scannen van serienummers. Fabrikanten kunnen deze systemen gebruiken als een dashboardweergave in de volledige productlevenscyclus en kunnen serienummers traceren voor voorraadbeheer voor zowel inkomende als uitgaande producten.

MES en WMS stellen bedrijven in staat om al hun product- en componentgegevens aan te boren, waarbij cruciale zichtbaarheid wordt geïntegreerd met andere systemen, leveranciers, distributeurs, verkoopkanalen en meer. Andere mogelijkheden zijn onder meer magazijnbeheer om de verzendtarieven en verpakkingsprocedures te optimaliseren en om pickfouten als gevolg van verkeerde identificatie van onderdelen te elimineren. MES- en WMS-systemen gebruiken ook serienummergegevens voor orderroutering, retouren, uitwisselingen, omnichannelverwerking en andere taken op het gebied van order- en voorraadbeheer.

Meer zichtbaarheid creëren met geconsolideerde serienummers

Door de mogelijkheden van MES en WMS nog verder uit te breiden, biedt Objective MES en WMS de mogelijkheid om het productpaspoort en de flow uit één stuk te beheren, waardoor de productie en de logistieke operaties worden geoptimaliseerd. Objective is geïntegreerd met ERP-systemen en is een gate-to-gate oplossing die transparantie biedt, de operationele efficiëntie verbetert en fabrikanten in staat stelt om waarde te halen uit de gegevens van individuele componenten.

Product paspoort

Terwijl een product zich door het fabricageproces beweegt, verzamelt Objective gegevens over afzonderlijke componenten. Het resulterende productpaspoort is een volledig, nauwkeurig en zeer toegankelijk verslag van de samenstelling van een product. Deze informatie kan ook contextuele informatie bevatten en opnemen, zoals productieorder, operator, machine, inspectieresultaten en andere traceerbare gegevens.

One-piece flow

Objective’s one-piece flow is een digitale fabriek die slimme operator dashboards bevat zodat fabrikanten de juiste informatie op het juiste moment voor de juiste persoon kunnen visualiseren. One-piece flow optimaliseert het productie- en logistieke proces door de grip van een fabrikant op het proces te versterken. Het resultaat is meer dan alleen zichtbaarheid; het is een verbeterde kwaliteit en betere, efficiëntere processen.

Objective MES- en WMS-systeem is ontworpen om fabrikanten te helpen bij het beheren van operators en machines en om bruikbare inzichten te krijgen over prestaties en kwaliteit. Het biedt real-time informatie zodat hogere niveaus van complexiteit kunnen worden opgenomen in productieprocessen, en silo-informatie of gegevenseilanden kunnen worden vermeden. Met een meer geïntegreerd, transparanter proces is de efficiëntie gemakkelijker te bereiken en kan de groei op natuurlijke wijze plaatsvinden, zonder de pijnen die vaak gepaard gaan met een fluctuerende vraag.

 

Voor meer informatie over Objective en hoe haar oplossingen uw bedrijf kunnen helpen de productie- en magazijnactiviteiten te optimaliseren door middel van intelligent gebruik en beheer van serienummergegevens, kunt u contact opnemen met onze experts. Klaar voor volledige zichtbaarheid van de fabrieksvloer en de mogelijkheid om de operationele efficiëntiedoelstellingen te halen of te overtreffen? Objective staat klaar om u te helpen.

Serieel beheer MES/WMS-software “Must Haves”:

  • Nauwkeurige track en trace zichtbaarheid en geschiedenis van alle serienummers die deel uitmaken van een eindcomponent
  • Eenvoudige toegang tot de originele en nieuwe serienummers die aan elk onderdeel worden gegeven
  • Inkomende voorraad ontvangen via ASN Nummers automatisch in het systeem of via RF-scan
  • Mogelijkheid om op elk gewenst moment in het proces serienummers aan te maken, zowel automatisch als handmatig
  • Gemakkelijk onderscheid maken tussen serieel in de inventaris (SII) en serieel niet in de inventaris (SNII)
  • Zorg voor gate to gate tracking van serienummers vanaf de ontvangst van de voorraad, via het magazijn en de productie, tot aan de eindklant.
  • Elk serienummer van de voorraadartikelen kan deze gegevens bewaren:
  • Onderdelen
    • Inspecties
    • QC-geschiedenis
    • Documenten
    • Evenementen
  • Gertjie Duverger
  • Product Owner
  • 26/02/2020

Bekijk de video over serienummering