COVID-19 productie-uitdagingen doorstaan

De COVID-19-pandemie blijft wereldwijd individuen en bedrijven treffen. Sommige fabrikanten hebben de productie moeten onderbreken, terwijl andere zijn doorgegaan omdat hun producten van essentieel belang zijn. Terwijl de pandemie voortduurt, is er meer aandacht gekomen voor het nemen van maatregelen om de activiteiten te hervatten en de economische activiteit over de hele linie weer op gang te brengen.

De gevolgen van COVID-19 en de bezorgdheid over nieuwe besmettingspieken betekenen dat er hoogstwaarschijnlijk geen sprake zal zijn van een terugkeer naar de normale gang van zaken. In plaats daarvan proberen fabrikanten en andere bedrijven de productie en de activiteit langzaam en veilig te hervatten.

Het waarborgen van de veiligheid betekent dat de manier waarop individuen samenwerken moet worden veranderd, maar het kan ook worden vergemakkelijkt met technologieën die gericht zijn op het beperken van menselijk contact.

Geautomatiseerde processen kunnen fabrikanten helpen om touchpoints te verwijderen en problemen met infectie van het virus op te lossen door middel van systemen die de planning, communicatie, het beheer van de toeleveringsketen en nog veel meer optimaliseren.

Overwin productieproblemen als gevolg van het coronavirus

Het Coronavirus, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, verspreidt zich snel en duurzaam tussen mensen. Daarom bevelen gezondheidsdeskundigen social distancing ten zeerste aan als een belangrijk instrument om de verspreiding van het virus te beperken. Fabrikanten kunnen sociale afstands- en saneringsmaatregelen op de werkplek implementeren om werknemers, leveranciers en anderen veilig te houden. Grote vergaderingen kunnen worden vermeden of vervangen door teleconferenties of kleinere groeperingen waarbij elke deelnemer op veilige afstand van elkaar blijft. De productievloeren kunnen worden gemarkeerd met pijlen om het voetverkeer op een efficiënte manier te leiden en tegelijkertijd een veilige afstand tussen de werknemers te bewaren. Werknemers- en bezoekersprotocollen kunnen worden aangepast om het risico op infectie te verminderen, zoals het voorzien van handwasstations in de gehele werkplek en aparte toiletten voor bezoekers.

De lijst met sociale afstands- en veiligheidsmaatregelen is groot en uw bedrijf kan unieke behoeften hebben. Wat het meest cruciaal is, is het vinden van de juiste systemen om deze maatregelen te integreren in uw dagelijkse workflows en elementen te automatiseren waar nodig. Een lijst met regels is slechts één stap. Het implementeren van deze controles helpt de veiligheid van iedereen te garanderen.

Gebruik maken van technologie voor veiligheid en grotere efficiëntie

Hoewel de pandemie kan vereisen dat u minder werknemers op de productievloer heeft, hoeft dit niet te leiden tot productiviteitsverlies. Objectieve software voor de uitvoering van de toeleveringsketen biedt één systeemoplossing voor alle logistieke planning, van inkomende en uitgaande logistiek tot productieorders en personeelsplanning. Objective kan u helpen meer te doen met dezelfde hoeveelheid mensen, of zelfs een vermindering van het personeelsbestand als gevolg van de pandemie.

De enkelvoudige systeemoplossing helpt bij het elimineren van productiestappen en gebieden die infectierisico’s met zich mee kunnen brengen. Een manier is door middel van papierloze digitale documentlevering en -opslag, het verwijderen van papieren handoffs en het mogelijk maken van multi-apparaat toegang voor werkstations en processen. Objective kan ook toegang op afstand leveren, zowel off-site als onsite. Het creëren van een veilige werkomgeving wordt veel gemakkelijker wanneer deze wordt ondersteund door systemen die de status en vaardigheden van de medewerkers bewaken, de productstappen gedurende de gehele productiecyclus traceren en operator- en pickerroutes creëren die in overeenstemming zijn met de sociale afstandsplanning. Objective doet meer dan alleen het ondersteunen van gereduceerde touchpoints. Het kan volledig worden ingezet voor het oplossen van een groot aantal problemen in uw supply chain, personeelsmanagement, planning, communicatie, orderverwerking en voorspellend onderhoud. Door het vergroten van het inzicht in alle aspecten van hoe productietaken worden uitgevoerd, kunnen supervisors veel sneller reageren op problemen dan wanneer ze alleen met behulp van handmatige processen worden geholpen. Met verbeterde transparantie kunt u de productievloer vrijmaken en de voorraadbuffers verminderen, de beschikbaarheid en kwaliteit van producten verhogen en tegelijkertijd waardevolle traceerbaarheid en documentatie bieden voor klanten, leveranciers en medewerkers.

Met Objective heeft u volledige traceerbaarheid en product genealogie vanaf het moment dat de grondstoffen worden ontvangen, gedurende elke stap en tot aan de uiteindelijke verzending van het product. Het productpaspoort van elk artikel kan worden getraceerd naar de oorspronkelijke partij/partij, de operator op elk station, de oorspronkelijke inventaris en welke machines en gebieden er onderweg zijn. Deze gestroomlijnde en goed beheerde processen zijn van cruciaal belang in de voedings- of de medische/farmaceutische industrie. De snelle traceerbaarheid van Objective leidt u terug naar de basis en geeft u ook informatie over welke andere partijen/batches kunnen worden beïnvloed.

Objective biedt een volledig overzicht en planningsinstrument om u te helpen bij uw veiligheidsinspanningen tijdens de pandemie en om nieuwe niveaus van efficiëntie en productiviteit te bereiken, zelfs als er geen COVID-19-gerelateerde beperkingen zijn. Bereik betere productieresultaten en garandeer tegelijkertijd de veiligheid van uw werknemers en leveranciers en hun gezinnen.

Objective biedt de meeste waarde door het juiste niveau van toezicht en efficiëntie mogelijk te maken. De COVID-19 pandemie is een ongelukkige gebeurtenis die waarschijnlijk vele aspecten van de maatschappij zal veranderen voor de nabije toekomst, maar voor fabrikanten hoeven deze veranderingen niet ten koste te gaan van de productiviteit. Automatiseer uw productieprocessen met Objective en ervaar veiligheid en productiviteit op een verbazingwekkend nieuw niveau.

Het is gemakkelijk te zien hoe Objective resultaten oplevert. Onze productdemonstraties en onsite proof of concept testen kunnen buiten de klantlocaties worden uitgevoerd, zonder dat Objective-medewerkers ter plaatse hoeven te zijn. Demonstratie op afstand bespaart tijd, houdt uw medewerkers veilig en is gewoon een andere manier waarop Objective u kan helpen bij een succesvolle heropening.

Om meer te weten te komen over hoe Objective uw productie terug kan sturen naar pre-pandemische productie – of nog beter, download vandaag nog onze eenvoudige gids. Neem vandaag nog contact met ons op om een demo te plannen.

Download de snelle gids met oplossingen

Overkom productieproblemen ten gevolge van corona met onze gids