Personeel beschikbaar houden tijdens COVID-19

Tijdens de coronaviruspandemie hebben de fabrikanten de extra uitdaging om de veiligheid van hun werknemers te garanderen en tegelijkertijd met minimale verstoringen te werken om aan de dynamische vraag van de markt te voldoen. Hoe kan men ervoor zorgen dat de meest waardevolle hulpbron, de menselijke hulpbron, beschikbaar is en tegelijkertijd hun welzijn beschermen? De sleutel is om de blootstelling van werknemers aan het coronavirus te beheren door gebruik te maken van een personeelsmanagementsysteem.

 

Hoe je personeel beschikbaar houdt tijdens de Corona pandemie

Het behoud van een veilige werkomgeving houdt in dat het risico op blootstelling en besmetting wordt verminderd. De sleutel tot beide is het beperken van het contact. Het beperken van het contact betekent het beperken van de interacties van de werknemer met elkaar. Het betekent ook het beheer van de toegang van werknemers tot specifieke delen van hun werkomgeving. Met behulp van een workforce management systeem (WMS) en een manufacturing executie systeem (MES) kan de status van de werknemer en zijn toegang worden getraceerd en beheerd.

In het WMS kan de functionaliteit van de vaardigheidsstatus worden gebruikt om de beschikbaarheid van de werknemer te tonen op basis van de technische vaardigheidsclassificatie en/of de gezondheidsstatus. Productieplanningsmodules in het MES-systeem kunnen deze status gebruiken om de beschikbare middelen toe te wijzen aan specifieke gebieden van de fabriek. Wanneer een werknemer het virus contracteert, houdt het WMS een historie bij van de bewegingen van de werknemer, waardoor het blootstellingsgebied wordt beperkt tot een deel van de vloer van de fabriek. In het geval van een quarantaine kan de productie zonder verdere verstoring van de gehele faciliteit worden voortgezet. Het risico op kruisbesmetting kan aanzienlijk worden verminderd.

 

 

Optimale planning is de sleutel tot het beperken van het contact

Hoewel het beperken van de toegang essentieel is, is het beperken van het contact met andere werknemers ook cruciaal. De sociale afstandsregels die door de overheid zijn ingevoerd, verplichten de vereiste afstand tussen de werknemers. Niet elke productiefaciliteit is groot genoeg om de gereguleerde afstand tussen werknemers te overbruggen. Het optimaliseren van schema’s en werkzones om ervoor te zorgen dat de regels voor sociale afstand worden gehandhaafd, is essentieel.

MES gesimuleerde planningsscenario’s stellen managers in staat om de middelen te optimaliseren voor lopende veranderingen in de productie. Vaak moeten bij het aanpassen van resourceplanningen ook de workflows worden aangepast. Als gevolg van sociale afstandsregels kan het nodig zijn om werknemers die gewoonlijk naast elkaar aan individuele taken werkten, te scheiden. Elke werknemer moet de verantwoordelijkheden van een ander overnemen, afhankelijk van de vaardigheden van de werknemer. Met behulp van gesimuleerde planningsscenario’s kunnen managers inzicht krijgen in de veranderingen in de middelen van de medewerker, in de workflow en in de capaciteitsveranderingen. Ze kunnen de workflow taken van de medewerker verschuiven om rekening te houden met hun vaardigheden. Met MES-capaciteitsplanning kunnen managers veranderingen in de productieagenda integreren om rekening te houden met dit soort verschuivingen van middelen.

 

Dynamische resource vraagt om impact op de realtime planning

Wanneer een wijziging in de productieplanning nodig is, simuleert de automatische MES-planner het optimale plan op basis van gerichte doelen. Naarmate de vraag verandert, zullen de gerichte productiedoelen veranderen. Door het aanpassen van gerichte doelen in real-time, kunnen de productiefaciliteiten een optimale efficiëntie behouden. Zelfs tijdens periodes van ongewone markteisen, zoals veel fabrikanten van medische apparatuur hebben meegemaakt tijdens deze pandemie, kan een veilige werkomgeving worden gehandhaafd om de beschikbaarheid van de werknemers te garanderen.

 

Objective International heeft een MES/WMS dat de instrumenten en de strategieën biedt die nodig zijn voor fabrikanten om tijdens de coronaviruspandemie te kunnen navigeren met de wendbaarheid die wordt gevraagd door deze onzekere marktomgeving. Voor meer informatie kunt u onze geconsolideerde strategieën raadplegen om de productieproblemen op te lossen. Neem contact met ons op om een demo te plannen, zodat uw faciliteiten op optimale capaciteit kunnen blijven functioneren.

Whitepaper: Overwin productieproblemen tijdens de coronacrisis