De game changer voor magazijnbeheer - integratie met MES

Lean Manufacturing verandert de manier waarop bedrijven hun fabrieken en magazijnen runnen. Aangezien de productie net op tijd op gang komt, is het noodzakelijk om uw productie-uitvoeringsysteem (MES) en uw magazijnbeheersysteem (WMS) met elkaar te integreren. Door deze twee met elkaar te verbinden, kan informatie over voorraden, onderdelen en eindproducten helpen om de voorraad te optimaliseren en de kwaliteit te verhogen.

Reductie van voorraadniveaus

Elk bedrijf maakt zich zorgen over de voorraadniveaus. Het bijhouden van de voorraad is vaak kostbaar, terwijl het bedrijf ook het risico loopt op een achterstand in de voorraad. De bedrijfskant van het bedrijf maakt zich te veel zorgen over de kosten van het bijhouden van de voorraad. De productiezijde daarentegen staat te popelen om mee te gaan met het proces waarbij onderhanden werk gemakkelijk wordt omgezet in voorraad. Met een geïntegreerd WMS- en MES-systeem wordt een pijplijn opgezet waar gegevens kunnen worden gedeeld aan zowel de bedrijfs- als de productiezijde. Work in progress (WIP) kan worden geoptimaliseerd terwijl de afgewerkte inventaris tot een minimum kan worden beperkt. Wanneer de vraag stijgt, is het vrij eenvoudig om WIP om te zetten in afgewerkte producten. Tegelijkertijd wordt de magazijnruimte geoptimaliseerd, waarbij een minimale voorraad wordt aangehouden als gereed product dat niet wordt verkocht.

 

Strategische impact

Geïntegreerde MES en WMS komen met het optimaliseren van de datastromen en de materiaalstroom tussen de logistieke kant van een onderneming en haar productiekant. Strategische beslissingen zoals hoeveel voorraad moet worden onderhouden, welke waarde moet worden toegevoegd of welke aanpassingen nodig zijn, zijn afhankelijk van de gestroomlijnde gegevens aan zowel de bedrijfs- als de productiezijde. Prikkelstrategie, productieoptimalisatie en zelfs leveranciersoptimalisatie kunnen worden bereikt door het delen van bedrijfs- en productiegegevens.

Just-in-time WIP-vervangingen

Naarmate e-commerce de productie en verzending wendbaarder maakt, veranderen de just-in-time aanvullingen van WIP-materialen. Enorme ladingen worden vervangen door kleinere series. Grote WIP-aanvullingen proberen vaak grote productmixen of -variëteiten te ondersteunen. Maar sommige materialen raken uiteindelijk niet gewend en moeten in het magazijn opnieuw worden verwerkt. De chronische overdaad aan materialen is deels te wijten aan de scheiding van MES- en WMS-systemen. Wanneer het MES geïntegreerd is, kan het herkennen hoe lang het duurt om de materialen naar elke locatie te verplaatsen. Vervolgens kunnen de herbevoorradingen in kleinere oplagen worden ingepland. De doorlooptijden zullen op hun beurt verbeteren.

 

Productieondersteuning in magazijnen

Er wordt meer geproduceerd in de magazijnen dan ooit tevoren. WIP-tracking en kostprijsberekening zijn allemaal nodig voor het plannen van resources en re-tool machines. De lijnen van WMS en MES zijn vaag. Binnen het WMS kunnen functies zoals de materiaallijst, lottracking en werkinstructies de uitvoering van een strategische configuratie mogelijk maken die zorgt voor kwaliteit en optimalisatie binnen de workflow.

 

Diensten met toegevoegde waarde

De meeste bedrijfsomgevingen zijn onzeker. Diensten met toegevoegde waarde, zoals drop shipping, zijn populair bij fabrikanten die hun schip proberen te sturen om de onzekerheid te doorstaan. Aangezien het type toegevoegde waarde dienst onvoorspelbaar is, kan het hebben van een robuuste gegevensuitwisseling tussen het WMS en MES strategische overwegingen mogelijk maken. Wanneer onderdelen, voorraden en middelen worden geoptimaliseerd, zal het integreren van een andere set van diensten of het aanbieden van add-on diensten aan bestaande productlijnen niet betekenen dat er vanaf nul moet worden begonnen. In plaats daarvan kunnen flexibiliteit en variaties worden ingebouwd in bestaande processen.

Analytics die rekening houden met zowel productie- als productiegegevens kunnen het management helpen om uit te zoeken welke diensten met toegevoegde waarde kunnen worden aangeboden. Nieuwe servicebeslissingen kunnen worden gebaseerd op gevestigde workflows en zo de initiële opstartkosten bij de implementatie verlagen.

Objective’s geïntegreerde oplossing

Het geïntegreerde WMS- en MES-systeem van Objective stelt fabrikanten in staat om gegevens tussen MES- en WMS-systemen te stroomlijnen. Met gate to gate traceerbaarheid kunnen voorraden en WIP tot een minimum worden beperkt. Met meer dan 25+ systeemintegratie, productie dashboards die real-time data bevatten over zowel WMS als MES, kunnen strategische beslissingen over work in progress, value-added service en inventaris worden genomen om rekening te houden met de onzekerheid in de markt.

Lees meer over de geïntegreerde WMS- en MES-oplossing van Objective

Lees meer