Testimonial Software Test Engineer - Objective International

Software Test Engineer

JOKE SERROELS

PRODUCT DEVELOPMENT
Objectiver sinds januari 2018.

 

December, 2020 – Na 16 jaar bij een farma-bedrijf gewerkt te hebben, was ik op zoek naar gelijkaardige job als tester, maar liefst wat dichter bij huis. Ongelofelijk dat ik via LinkedIn op een vacature ben gestoten die me op het lijf geschreven leek te zijn, en die op 5 min rijden van huis ligt. De eerste gesprekken met HR, mijn toekomstige teamlead en manager verliepen in een ontspannen sfeer en ik voelde me meteen erg op mijn gemak. Alle puzzelstukken leken gewoon in elkaar te passen. Bovendien kon ik blijven deeltijds werken om buiten het werk ook nog vrijwilligerswerk te doen en voor het gezin voldoende tijd over te houden.

Mijn ondervinding is dat iedereen bij Objective in zekere mate zijn eigen weg wat kan zoeken. Er komen veel treinen voorbij en je kiest zelf of je erop springt of niet. Zelf ben ik puur als software tester gestart. Deze functie was al vrij gevarieerd en omvat enerzijds het testen van nieuwe functionaliteiten die in het pakket worden bij geprogrammeerd. Elk knopje wordt getest voor het de deur uitgaat. Anderzijds had ik bij sollicitatie ook vermeld dat ik ook graag training geef aan nieuwe mensen. Iets wat mij voldoening geeft en fijn is om nieuwe collega’s te leren kennen. Ik ben mee in het training traject kunnen stappen en coördineer nu mee welke trainingen we klassikaal of via e-learning gaan inrichten. Het e-learning traject is volledig nieuw en het is van nul alles zoeken en opbouwen, maar het is zeker uitdagend en leuk om te doen.

Aangezien Objective sinds dit jaar ook met Agile werking is gestart werd ik ook gevraagd of ik de rol van scrum master wou opnemen. Dit wil zeggen dat ik moet proberen het team van developers zo optimaal te laten functioneren door meetings in te leggen, hun laten overleggen wat ze goed vinden aan de samenwerking en wat nog beter kan. Als scrum master moet ik zo neutraal mogelijk blijven, wat me op het lijf is geschreven, voor het begeleiden van meetings heb ik dan weer wat meer lef nodig wat dan weer uitdagend is.

Afwisseling genoeg dus, en de dagen zijn altijd ongelofelijk snel om, wat een uitstekend teken is.

Zoals ik hierboven heb geschetst heb ik er alleen maar rollen bijgenomen/bijgekregen. Het mooie is dat er geluisterd wordt vanuit de teamlead, vanuit de manager en recent zelfs vanuit de nieuwe CEO wat onze persoonlijke ambities zijn en er wordt zeker mee rekening gehouden zover dit kan. Ik denk dat het plan voor alle partijen goed werkt, want medewerkers die een job doen die ze zelf deels hebben mogen kneden en kiezen, zullen beter gemotiveerd zijn en ervoor willen gaan.

 

Objective zit in een uitdagende fase om te groeien en internationaler te gaan. Dit kan alleen maar als iedereen goed samenwerkt en communiceert. Het e-learning traject kan zeker een belangrijke rol spelen in het opleiden van nieuwe werknemers, externe partners en klanten.

Er zijn heel veel funny memories als je aan alle activiteiten denkt die Objective organiseert voor zijn werknemers: teambuilding weekend, personeelsfeesten, tussentijdse drinks en feestjes, paasontbijt, … Verder is er op Slack ook altijd wel plaats voor grapjes. 

Bij de eerste meeting met heel de firma moesten we onszelf wat voorstellen en vertelde ik dat ik nogal chocolade-verslaafd ben. Sindsdien wordt dit frequent gebruikt om mij te plagen en ‘om te kopen’ om een taak te doen. Er hangt zeker een toffe sfeer tussen de collega’s. 

Andere werknemers aan het woord

Interesse in werken bij Objective?

Bekijk onze vacatures