Testimonial Software Engineer - Objective International

Software Engineer

BART WULLAERT

Objectiver sinds september 2019.

 

November, 2020 – Na mijn masterjaar wou ik me verder ontwikkelen als programmeur. Ik heb Industrieel wetenschappen Electrotechniek/ Automatisering gestudeerd en veel van mijn vakken hadden daarmee te maken, waardoor ik de smaak te pakken heb gekregen. Objective was mij niet onbekend voor ik solliciteerde. Ik was het bedrijf al enkele keren tegengekomen op de jobbeurzen en de fablab demo met de M&M’s is iets dat me was bijgebleven. Na verdere research, merkte ik dat Objective mij een goede starterspositie kon bieden, alsook de mogelijkheid om in het buitenland te werken. Een rol kunnen spelen in een middelgrote KMO met een familiale mentaliteit en een exponentiële groei als toekomstperspectief, was voor mij ook een grote plus.

In mijn eerste weken bij Objective stond een uitgebreide training op het programma, waarbij de belangrijkste topics van het softwarepakket werden uitgelegd. Dit was een zeer goede kapstok om de software te leren kennen vooraleer ik zelfzeker aan de “echte” job kon beginnen. Het was niet alleen leerrijk, maar ook een goede manier om kennis te maken met alle andere starters. Daarna volgden de eerste weken echt aan de slag, deze waren eigenlijk een vervolg op de training. Ik leerde nog steeds nieuwe dingen bij en het duurde best even voor ik hetzelfde voor de tweede keer moest doen. Mijn job is heel gevarieerd door het uitgebreide pakket en dus zeker niet repetitief. Na de algemene training volgde er ook nog verdere trainingen over procedures (Agile werking) in de job.

De werkweek ziet er voor mij vrij normaal uit. Elke dag heb ik een stand-up meeting met mijn squad waarbij we elkaar op de hoogte houden van wie met wat bezig is en welke zaken er allemaal nog moeten gebeuren. Tickets van klanten worden in het team verdeeld en opgevolgd. Het is de bedoeling dat we hiermee zelfstandig aan de slag gaan en wanneer we vastzitten kan er steeds ten rade gegaan worden bij de Technical Lead voor project specifieke vragen of bij de andere teamleden voor algemene technische vragen. Om de twee weken (per sprint) vindt er ook een grotere meeting plaats. Daar worden dan de goede en slechte punten van die sprint besproken. Afhankelijk van de projecten waar ik aan werk, zit ik soms ook een dagje on site. Daar zorg ik voornamelijk voor de technische ondersteuning zoals de opvolging van uitgevoerde customisaties 

 

Wat ik heel leuk vind aan het werken bij Objective is de sfeer die er hangt. Dit kan je nooit op voorhand voorspellen, maar het is voor mij toch een belangrijke factor voor het kiezen van een werkplek. De sfeer is familiaal en buiten het werken wordt er ook dingen georganiseerd. ’s Middags wordt er samen geluncht en zo leer je ook de collega’s van de andere teams beter kennen. Het bedrijf is ook zeer instapvriendelijk. Daar zijn de zes weken training die ik heb gekregen een goed voorbeeld van. Dat zie je niet vaak bij andere bedrijven. Zelfs na de training word je ook niet extreem onder druk gezet. Je krijgt de nodige vrijheid om zelf dingen uit te zoeken en krijgt constructieve feedback bij fouten. Verder is er ook een zekere flexibiliteit in het werk dat je kan doen. Ik heb al gemerkt bij collega’s dat doorgroeien naar een andere functie mogelijk is en dat er rekening wordt gehouden met de wensen van de werknemers. Plús je kan per ticket zelf beslissen wat je wil doen, een voordeel van Agile werken. 

Andere werknemers aan het woord

Geïnteresseerd in werken bij Objective?

Bekijk onze vacatures