Testimonial Project Manager - Objective International

Project manager

JOEP HOTTERBEEKX

Objectiver sinds juni, 2018

 

Januari, 2021 – Ik heb gekozen voor een baan binnen Objective omdat het een kleinschalige organisatie is die sterke groeiambities heeft, vooral ook in Nederland.
Mijn vorige werkgever was een groot consultancy bedrijf met veel interne policies en regelgeving waardoor het vaak voelde als log en bureaucratisch. Voor mezelf was ik wel eens benieuwd hoe het werken voor een kleiner bedrijf zou zijn, waar de relaties een stuk korter zijn en je iedereen persoonlijk kent. Deze argumenten, samen met de aard van de software en diensten die Objective levert aan productiebedrijven, hebben ervoor gezorgd dat ik gekozen heb voor een overstap naar Objective.

De rol van Project Manager sprak mij erg aan omdat je naast projectmanagement activiteiten ook functioneel verantwoordelijk bent voor de te implementeren oplossing bij de klant.
Ik vind het namelijk het leukste om inhoudelijke vraagstukken op te lossen, en wilde ervoor waken om niet steeds verder van de inhoud af te gaan staan als projectmanager.
Het mooie van deze rol is ook dat je veel productiebedrijven leert kennen en van binnen ziet. Daarnaast heb ik veel affiniteit en ervaring binnen de IT-sector en heb ik een achtergrond in logistieke – en productieprocessen via mijn studie Technische Bedrijfskunde. Al deze aspecten komen terug in mijn huidige functie als Project Manager, waardoor ik erg op mijn plek zit binnen Objective.

De samenwerking met collega’s uit België gaat uitstekend. Ik ben meestal 1 keer in de twee á drie weken een dag op het hoofdkantoor in Wichelen. De dagelijkse overleggen gebeuren via conference calls en ook het ad hoc bellen van collega’s is heel laagdrempelig. Je merkt wel kleine cultuurverschillen tussen de Belgische en Nederlandse werknemers, dus daar moet je wel bedacht op zijn.  Verder zijn de Nederlandse werknemers gewoon werkzaam voor Objective Nederland BV, met alle regelgeving die daarbij komt kijken.   

Via het MES en WMS systeem van Objective kunnen wij de productie en de logistiek in productiebedrijven optimaliseren. Je moet denken aan datacollectie en aansturing van machines, instructies weergeven aan operators, registraties langs de lijn (paperless). Op deze manier kan de kwaliteit van de eindproducten beter gewaarborgd worden waardoor er minder waste is, en kun je minder ervaren personeel inzetten. Daarnaast zorgt ons systeem dat de juiste grondstoffen op het juiste moment aan de productielijn staan en is er na afloop van een productieorder een accurate track & trace te raadplegen van welke grondstoffen in welke eindartikel zijn gegaan. Dit is voor onze klanten essentiële informatie die steeds sneller beschikbaar moet zijn. Het geeft mij heel erg veel voldoening om productieprocessen te optimaliseren en te zien dat bedrijven door de implementatie van ons MES/WMS systeem dit bewerkstelligen.

Vrienden begrijpen na mijn uitleg meestal direct dat ons systeem een groot verschil kan maken voor productiebedrijven. Ze zijn vaak verbaasd dat veel productiebedrijven nog registraties op papier bijhouden en dat ze op basis van ervaring hopen dat ze genoeg grondstoffen ingekocht hebben en bij de machines hebben liggen. Vrienden die affiniteit hebben met productieprocessen zijn vaak getriggerd door mijn verhaal en zien zelf ook toepassingen binnen bedrijven die zij kennen.

Het is mooi om te zien dat Objective zich flink aan het ontwikkelen is de laatste jaren en een sterke visie heeft naar de toekomst toe. De plannen voor de samenwerking met onze zusterbedrijven neemt steeds concretere vormen aan, met een nieuw platform EdgeOne. Hierdoor kunnen we gezamenlijk een geïntegreerde oplossing aanbieden aan onze klanten met nog meer functionaliteiten, waardoor we nog interessanter zullen zijn.

Ik help graag mee om deze visie te verwezenlijken door mij zo goed mogelijk in te zetten voor de projecten waar ik verantwoordelijk voor ben en door goede klantrelaties op te bouwen. Hierdoor kunnen we als bedrijf groeien en een steeds grotere naamsbekendheid en klantengroep opbouwen. Daarnaast probeer ik opportunity’s te signaleren bij nieuwe en bestaande klanten om zodoende onze scope te vergroten (ook als dit via een dochterpartij zou kunnen). Tenslotte vind ik het erg belangrijk om een coachende functie te hebben richting de junior werknemers, zodat we met z’n allen het niveau binnen Objective kunnen vergroten.

Ik heb niet een specifiek moment waar ik aan moet denken. De beste herinneringen heb ik aan onze jaarlijkse personeelsfeesten en tweejaarlijkse teambuilding weekenden. Je merkt echt dat hier binnen Objective aandacht aan wordt besteed en dat op deze events niets aan de verbeelding over gelaten wordt. Het is altijd een groot feest met lekker eten en drinken, maar ook sport en teambuilding staat centraal. Deze events geven blijk van de waardering die het bedrijf heeft voor onze werkzaamheden.

Andere werknemers aan het woord

Interesse in werken bij Objective?

Bekijk onze vacatures