Testimonial | Jr. Software Engineer - Objective International

Jr. Software Engineer

JOHANNES WERBROUCK

Objectiver sinds september 2020.

 

Februari, 2021 – Na een job als PLC-programmeur met een voorliefde voor informatica, had ik veel interesse in MES-systemen. Ik kwam bij de installatie van onze machines verschillende MES-systemen tegen, sommigen daarvan waren heel basic, andere sterk verouderd. Ik was nog geen enkel modern systeem tegengekomen dat een volledig bedrijf kan aansturen zoals Objective dat doet. Dit komt volgens mij door de combinatie van MES en WMS, en de gezonde drang naar innovatie.

In september heb ik mijn opleiding nog in groep kunnen volgen op het kantoor in Wichelen, dat was wel aangenamer dan als ik die thuis had moeten volgen. Op die manier hebben we toch al een aantal collega’s leren kennen die de opleiding gaven of die samen met ons in de refter aten. De regels van de overheid werden natuurlijk altijd zeer strikt opgevolgd. Eenmaal ik mocht aansluiten bij het team in West-Vlaanderen, hadden de collega’s een ontbijt voorzien om ons beter te leren kennen en om het team voor te stellen. Op die manier heb ik mijn teamgenoten toch een dag gezien, want de dag nadien sloten de kantoren terug. Dat was voor mij een domper, maar de collega’s hebben me zeer goed opgevangen. Samen slaan we ons er wel door!

Ten eerste moet ik de werksfeer benadrukken. Zelfs over beide filialen heen is er veel teamspirit, alle collega’s werken graag bij Objective en dat is duidelijk merkbaar. Ook de agile manier van werken doet daar veel aan: dat is echt een heel aangenaam systeem om in te werken. Het bevordert de betrokkenheid tussen collega’s, organiseert alles en geeft een gevoel van overwinning als het sprintboard volledig leeggemaakt is tijdens een sprint.

Ten tweede is er de familiariteit, en de transparante lijnen van en naar het management: met 80+ werknemers en een goedgevulde vacaturepagina is Objective moeilijk nog een kleine onderneming te noemen, maar het heeft wel de familiariteit en gezelligheid van een kleiner bedrijf kunnen behouden. Dat zorgt voor een aangename werksfeer, maar is ook belangrijk in de communicatie met het management: we worden steeds op de hoogte gehouden van de staat van het bedrijf door de all-hands meeting, waardoor we zelfs in corona tijden sterk betrokken zijn in de strategie van zowel de technische als de business kant van Objective. We worden op een moderne en menselijke manier geleid door de CEO en het management: zij zetten het welbevinden van het team op de eerste plaats en krijgen er een gedreven en samenhangend team voor terug.

Ten laatste is er de innovatie. Er zijn altijd nieuwe technologieën aan de horizon waar het productteam mee bezig is. Het maakt me enthousiast om te zien hoe Objective zal groeien in de toekomst.

Luister naar de manier waarop de collega’s over Objective praten. Iedereen van de eerste tot de laatste persoon zal met veel enthousiasme vertellen over onze klantentevredenheid en de positieve werksfeer. Mee helpen innoveren en de klanten helpen om specifieke bedrijfsprocessen in onze software te implementeren maken mij zeer trots, en dat gevoel wordt gedeeld door de collega’s.

We hebben met het team elke vrijdag om 16u30 een zoom-meeting ingelegd om samen het weekend in te zetten. In die meetings amuseren we ons wel. Tijdens de kerstperiode kwam iemand met een gekke hoed in de meeting, er werd al met de mute-knop gespeeld, … Het is een aangename manier om in corona tijden de collega’s op een andere manier te leren kennen.

Andere werknemers aan het woord

Geïnteresseerd in werken bij Objective?

Bekijk onze vacatures