Testimonial | Application Consultant - Objective International

Application Consultant

JEROEN SANTENS

Objectiver sinds januari 2020.

 

Juni 2021 – Ik kwam bij Objective terecht omdat ik op zoek was naar een bedrijf waarbij ik mijn IT-ervaring uit een productiebedrijf naar een hoger niveau kon brengen. Objective biedt mij de kans om zowel in de breedte als in de diepte heel wat bij te leren over productie- en logistieke processen in industriële omgevingen. Ook de variatie is daarbij een troef: ik word ingeschakeld op projecten uit heel verschillende sectoren. Tenslotte biedt Objective hier ook een prima kader voor: een software bedrijf met een gezonde groeistrategie en behulpzame en bekwame collega’s.

Solarec, een klant in de zuivel industrie, vind ik een heel interessant project. Ik voel mij er heel betrokken bij omdat ik reeds bij de opstart van de analyse fase aanwezig was. Daarnaast is het ook een project dat voldoende uitdaging biedt: op de site in Recogne zal Objective binnenkort een nieuwe boter productielijn aansturen, op de site in Baudour zal Objective de productie van mozzarella van begin tot einde nauwkeurig opvolgen en aansturen.

Objective hecht veel belang aan het bekrachtigen van hun toekomstvisie. Om een future-proof software bedrijf te zijn, proberen we steeds een stap vooruit te denken. Ikzelf probeer dit dagelijks toe te passen door de software functionaliteiten zo goed mogelijk aan de noden van de klant te doen aansluiten, en er bovendien over te waken dat de voorgestelde oplossingen ook op lange termijn onderhoudbaar zijn.

Als application consultant word ik ingeschakeld op heel wat verschillende fases binnen projecten. Een application consultant kan bij aanvang van een nieuw project de analyses op zich nemen, of bij bestaande klanten de analyses uitvoeren voor nieuwe functionaliteiten. Hij legt daarbij nauwkeurig de noden van de klant vast, en vertaalt die richting een implementatie in Objective. Indien daarbij development te pas komt, geeft hij dit in duidelijke taal door aan de software engineers. Eens development klaar is, zal de application consultant ook de testen uitvoeren en praktische documentatie opstellen. Daarnaast geeft hij ook trainingen aan de klant.

Andere werknemers aan het woord

Geïnteresseerd in werken bij Objective?

Bekijk onze vacatures