Testimonial | Application Consultant - Objective International

Application Consultant

OLIVIER VERBEIREN

Objectiver sinds september 2018.

 

December 2021 – Het heeft me altijd al geboeid om te weten hoe producten gemaakt worden en wat er zich allemaal afspeelt binnen de 4 muren van een productieomgeving/fabriek. Toen ik tijdens mijn opleiding in aanraking kwam met Objective en merkte wat voor een impact Objective heeft op een productieproces & hoe tevreden de operatoren waren van de interactie tussen mens en software, ben ik Objective zelf ook eens gaan bekijken en toen werd me al snel duidelijk dat werken bij Objective wel eens iets voor mij kon zijn. Het leek me heel interessant om klanten van verschillende groottes, uit verschillende sectoren en uit verschillende landen te mogen helpen om ook bij hen diezelfde impact te creëren voor zowel productie als logistieke flows. Daarboven leer ik persoonlijk ook veel bij over hoe producten gemaakt worden en hoe bedrijven de grote, stijgende vraag van consumenten kunnen blijven beantwoorden.

Heb geen schrik van je eerste dagen bij Objective.

Als starter en zeker als schoolverlater heb je heel veel vragen:

  • Ga ik hulp krijgen in het begin?
  • Zal ik begeleid worden?
  • Hoe gaan de collegas zijn?

Die vragen vallen al heel snel weg tijdens de eerste dagen aangezien je bij Objective zeer goed ondersteund wordt door je collega’s en er een uitgebreide, begeleide opleiding voorzien is voor onze MES en WMS module die zowel klassikaal als individueel kan gevolgd worden via ons online trainingsplatform.

Daarbovenop krijgt ook iedereen een chapter lead toegewezen, waar je alles aan kan vragen en die je zo goed mogelijk zal ondersteunen in al jouw noden.

  1. De collegialiteit bij Objective. Iedereen helpt iedereen om de beste oplossing te voorzien voor elke klant. Niet alleen binnen je eigen squad, maar ook over de verschillende afdelingen heen zoals R&D, Support, Finance staat iedereen paraat te helpen. Objective organiseert regelmatig activiteiten om deze band tussen collega’s te versterken, maar ook in de privésfeer worden er wel eens activiteiten georganiseerd.
  2. Objective is een gezond bedrijf en probeert ook zijn werknemers zo goed als mogelijk te sportief te verwennen. We hebben hier dan ook een fitness & er is dagelijks vers fruit.
  3. We worden verdeeld in zelfsturende squads waardoor je voldoende verantwoordelijkheid krijgt als squad om zelf te beslissen waar de prioriteiten liggen & wie welke taken opzich neemt.

Als Application Consultant heb je een heel gevarieerde functie & ben je vaak van bij het begin van een project betrokken. Het is enerzijds aan ons om de processen van de klant functioneel helemaal onder de knie te hebben zodat we ondersteuning kunnen geven aan onze ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat de klant krijgt wat hij nodig heeft. Anderzijds is het ook aan de Application Consultant om de klant wegwijs te maken in onze software zodat hij zelf expert wordt in zijn Objective applicatie. We staan als het ware tussen klant en ontwikkelaar en moeten ervoor zorgen dat beide de informatie krijgen die ze nodig hebben.

En tot slot zal je als Application Consultant ingeschakeld worden voor zowel kleine als grote analysetrajecten waarbij je de processen van de klant in kaart brengt met onze standaard oplossing. Dit is een goede leerschool om eventueel nadien de overstap te maken naar Business Analist indien gewenst.

Andere werknemers aan het woord

Geïnteresseerd in werken bij Objective?

Bekijk onze vacatures